Ennek a programnak ez elvégzéséhez a következő eszközökre van szükséged:

Pasztell Ceruzák: CretaColor, de lehet Faber Castell, Derwent stb.

Radír:  Monopol radír (CretaColor vagy Faber Castell), valamint keményebb sima kockaradír.

Rajztábla: A2-es méretű

Rajztábla tartó: A2-es méretű (esetleg B2-s méretű)

Rajzlap: A videókon főként fekete és színes Elle Erre papírra dolgozunk, ami igazán jó ár érték arányú pasztell papír! A videókon 50×35 cm-es lapokra készülnek az alkotások.

Hard Pasztell: Conte á Paris, Koh-I-Noor – Tois On Door, de próbálj ki több félét, találd meg a neked megfelelőt.

Soft Pasztell: A Panoncolor egészen kíváló minőséget gyárt, javarészt azt használunk a videókon, a 24 darabos feles készletet. De bátran próbáld ki a Rembrandt, a Schminke vagy a Senellier márkákat is.

Fixatív spray: Conte á Paris vagy Koh-I-Noor márka megfelelő, 

Kéztörlő rongy, maszkoló szalag (a papír táblára ragasztásához)

Az eszközök mindegyike beszerezhető egyszerűen egy művészellátó boltban, vagy interneten is meg tudod rendelni. Partnerünknél kedvezménnyel az http://artexport.hu weboldalon tudod beszerezni.

Megjegyzés: Felesleges megvásárolnod méregdrága komplett készleteket akár krétákból is, mert kezdőként nagyon kicsi a valószínűsége, hogy hasznát fogod venni a teljes színskálának. Tapasztalataink szerint a bőség zavara inkább bekavar a figyelembe. Amíg nincsenek meg az alapok a kevesebb a több.

Ha viszont úgy gondolod beruházol egy teljes skálájú készletbe, akkor is csak azt a pár eszközt hagyd elől a feladat végzésnél amire szükség van. A többit elhasználod majd akkor, amikor már vérprofi vagy! 😉