Ennek a programnak ez elvégzéséhez a következő eszközökre van szükséged:

Ceruzák: HB-s, 2, 5 és 8B-s (KOH-I-NOOR tökéletesen megfelel, de lehet Faber Castell, Derwent stb.)

A feketén fehérrel és duotone rajzhoz szükséged lesz fehér szénceruzára, fehér pasztell és színes ceruzára. A videókban használt márkák: Cretacolor Fine art Pastell és szénceruza, illetve Derwent Colorsoft fehér színesceruza, Valamint Derwent Onyx Medium grafitceruza.

Radír:  Monopol radír (cretacolor vagy Faber Castell), valami keményebb radírbéléses toll. Sima kockaradír.

Rajztábla: A3-es méretű

Rajztábla tartó: A3-es méretű (esetleg B2-s méretű)

Rajzlap: kb 10-15 db A4 méretű, és 2-3 dbd A3 méretű törtfehér dipa vagy jobb  minőségű rajzpapír. Ezen felül szükséged lesz A/4 méretű fotókartonra és szürke rajzlapra is 1-2 darabra, valamint A3 méretű szürke rajzlapra.

Papírceruza: 1-2 esetleg 3 db ha lehet különböző méretű.

Grafitpor: Panoncolor egészen kíváló minőséget gyárt.

Papírzsepkendő és néhány darab nyomtatópapír.

Az eszközök majd mindegyike beszerezhető egyszerűen egy papír-írószer boltban, alacsony árakon is.

Megjegyzés: Felesleges megvásárolnod méreg drága készleteket akár ceruzákból is, mert kezdőként nagyon kicsi a valószínűsége, hogy hasznát fogod venni. Tapasztalataim szerint kezdőknél inkább a bőség zavara szokott bekavarni a figyelembe, mert még nincsenek meg az alapok és ilyen kor a kevesebb a több.

Ha viszont úgy gondolod beruházol egy teljes skálájú ceruzakészletbe, akkor is csak azt a 2-3 ceruzát hagyd elöl a feladat végzésnél amire szükség van. A többit elhasználod majd akkor, amikor már vérprofi vagy! 😉