3. feladat – A vak kontúr

Szükséges eszközök

Rajztábla
A4-es Rajzlap
2 vagy 5B-s Ceruza

Szükséges feladatlap:

Javasolt elkészítési idő:

0 perc

Bármilyen kérdésed van gyere és tedd fel!

A harmadik feladat és célja

Tedd magad szabaddá 10-15 percre, helyezkedj el kényelmesen és végezd el a feladatot a videón látható módon. Állíts be magadnak egy órát, hogy a megadott idő (pl 15 perc) lejártakor jelezzen.

Nagyon ajánlott ezt csendes nyugodt helyen végezni, ahol az adott időn belül senki nem tud zavarni, kizökkenteni.

Csináld meg minél többször, hogy megtapasztald milyen érzés a figyelmedet folyamatosan koncentrálni. Ezt a gyakorlatot akár minden egyes feladat előtt csinálhatod, úgymond bemelegítés gyanánt.

FONTOS: a rajznak nem kell hasonlítania a tenyeredben lévő ráncokra!

A lényeg nem az, hogy le tudd rajzolni így a kezedben lévő ráncokat, sokkal inkább az, hogy megtapasztald, hogy milyen érzés van benned amikor nem tudod a jól megszokott kontrollt gyakorolni az felett, amit éppen csinálsz.

Hogy el tudd engedni az elvárásaidat azzal kapcsolatban, hogy mi szülessen a papíron és hogy megtanuld a figyelmedet minél magasabb szinten koncentrálni.

Jó gyakorlást!

Vakkontúr tanulmány

Készen vagy? Haladhatunk tovább?

Tudtad?

A sikered biztosítéka: mindenre kiterjedő hosszas fejlesztés és tesztelés!

A videó leckék hatékonyságukat egy közel 10 éves fejlesztésnek köszönhetik. A kezdetektől fogva tesztelem a feladatokat főként olyan személyeken, akik vagy szélsőségesen hátrányos helyzetből indultak a hétköznapi alkotni vágyókkal szemben, vagy egyszerűen csak tényleg nagyon nem tudtak.

Ezekből a tapasztalatokból kiindulva alkottam meg a videó leckéket úgy,

hogy biztosan kijelenthető legyen: MINDENKINÉL MŰKÖDIK!

Kollinger Szabi kéz és lábak nélkül született. Egy igazi kihívás volt vele megismertetni a módszert, hiszen csak úgy sajátíthatta el, hogy végig szájjal alkotott. Szabi érthető okokból lassabban haladt de 9 nap után már zseniális eredményeket produkált.

Bódog Krisztina egy jobb oldali bénulással járó nagyon súlyos agyvérzés után fogott bele a módszer elsajátításába. Gondold el, egész életében jobb kezes volt, de azt most nem tudta használni. A ceruzarajzzal indult és 4 nap alatt ennyit fejlődött bal kézzel.

Bencsik Benyo Istvánt  az első rajza alapján bárki besorolná az esélytelenek közé! Mi nem tettük és igazunk lett: Benyo 6 nap alatt ennyit volt képes fejlődni. Az utolsó rajzot már digitálisan készítette közel 40 óra alkotással..

Szóval ha még voltak eddig kétségeid, hogy te ezzel sikerrel járhatsz e… nyugodtan engedd el! Tudod miért?

Mert 100-ból 100 embernél működik és ráadásul százszor hatékonyabb, mintha például youtube videókat nézegetnél hetekig hónapokig.

Jöhet a következő videó lecke és feladat!