A feladatok elvégzéséhez szükséges eszközök

Szükséges rajzeszközök listája

A programban ezeket az eszközöket használjuk, amit ez alatt a menü pont alatt találsz. Természetesen nem kell szigorúan ragaszkodnod ezekhez. Az eszközök úgy lettek összeválogatva, hogy a költséghatékonyság nem menjen a minőség rovására. Gyakorlatilag minden papír-írószer boltban be tudod szerezni őket, de ha nem akarsz időt fecsérelni a beszerzésre, meg is rendelheted.

Feladatlapok gyűjteménye:

Ebben a galériában megtalálod az összes feladatlapot, amire szükséged van a program elvégzéséhez. Kattints a lenti gombra, majd a galériában a feladatlapon a jobb egér gombra kattintva és a „Kép mentése másként” lehetőséget választva lementheted a gépedre a feladatlapokat, ahonnan kinyomtathatod őket A4 és A5 mérteben. Papírra- fóliára, úgy ahogy a képnél meg van jelölve.

Az 1. feladat – A kontrollrajz

Szükséges eszközök:

Rajztábla
A4-es Rajzlap
2 vagy 5B-s Ceruza, radír
Rajzlap

Szükséges feladatlap:

Javasolt elkészítési idő:

0 perc

Bármilyen kérdésed van gyere és tedd fel!

Az első feladat és célja

A kontroll rajz a kezdőrajzosok legnagyobb mumusa, mert valahogy senki nem akar szembenézni azzal, ahogyan tud vagy éppen nem tud rajzolni.
Pedig a feladatnak semmi köze a jelenlegi rajztudásodhoz, mindössze azt a célt szolgálja, hogy a későbbiekben tudd mérni a fejlődésedet.
Ebből kifolyólag igazából mindegy, hogy milyen lesz. “Ha pálcika ember, akkor pálcika ember”! Ha néhány fokkal jobb az sem nagy probléma, mert így is úgy is mire végig érsz a feladatokon egész biztosan jobbat fogsz rajzolni ha a kezdők szintjéről indulsz.

Ahogyan ne csináld:
Nagyon fontos, hogy NE GÖRCSÖLJ azon, hogy ez most hogy fog sikerülni! A feladat nem az, hogy most belefeszülj, hanem az, hogy lehetőleg lazán főként a saját elvárásaidtól mentesen készítsd el.
Nem az a cél, hogy kicsavard magad és már az elején elmenjen a kedved az alkotástól, mert nem úgy sikerül ahogy azt tervezted. Ne tervezz semmit! Lesz amilyen lesz és a legjobb akkor ha a jelenlegi valós képesség szintjét tükrözi.
Ne feledd ez nem verseny! Főleg nem magaddal!

Így csináld:
Vedd mókának az egészet!  Tényleg nincs mitől tartanod, mire végig csinálod a feladatokat sokkal jobb lesz a végeredmény. Teljesen belefér, ha most valami ilyesmi sikerül! Ez abszolút rendben van és tökéletes kiindulási alap!
Szóval most tanulsz, nem pedig életed fő művét készíted. Semmi bonyolult dolog nincs benne, már veheted is elő a papírt és a ceruzát!

Hajrá!

Kontroll rajz

Készen vagy? Haladhatunk tovább?

Tudtad?

A módszer amivel most tanulsz…

nem csak abban lesz segítségedre, hogy képekről készíts zseniális alkotásokat hanem abban is, hogy mindent a valós életből is sokkal könnyebben tanulj meg lerajzolni.

Ha elszánt vagy és szeretnéd végig csinálni a teljes programot, akkor javaslom, hogy szánd rá az időt, és készíts most még egy plusz kontroll rajzot.

Csinálj egy önarcképet tükörből!

Fontos, hogy ha hiteles bizonyítékát akarod a fejlődésednek, akkor ne csalj! Ne képről csináld, felesleges átverned magad.

Vegyél magad elé egy tükröt és rajzold le magad ahogy tudod! 

Természetesen ez nem szükségesek ahhoz, hogy végig tudd csinálni a jelen alapozó videó leckéket, de ha igazán elszánt vagy érdemes megcsinálni ezt is!

Amikor készen vagy vele, jöhet a következő videó lecke és feladat!