10. feladat – Profilrajz tanulmány

Szükséges eszközök

Szükséges eszközök
Rajztábla
A5-ös Rajzlap
Radírok (kemény és monopól vagy gyurmaradír)
2-5-8B-s Ceruzák
Grafitpor
Papírzsepi
Papírmasé ceruza

Az VI. számú feladatlap

Szükséges feladatlap:

fl_6

Javasolt elkészítési idő:

0 perc

Bármilyen kérdésed van gyere és tedd fel!

A tizedik feladat és célja

Ebben a feladatban összerakjuk azokat a részkészségeket, amiket eddig csináltunk. Sokan megszoktak ijedni ettől a feladattól, teljesen feleslegesen.
SEMMI OLYAT NEM FOGSZ CSINÁLNI, AMIT EDDIG NE CSINÁLTÁL VOLNA MÁR MEG!
A feladat mindössze annyi lesz, hogy szépen lassan, lépésről lépésre összetesszük ezeket a dolgokat. Semmi más dolgod nincs, mint csinálni úgy, ahogy a videón látod!
Így ne csináld:
Egy percig se gondolkodj azon, hogy ez egy emberi arc! Felejtsd el!
Ne rohanj! Ha az ajánlott időt túl is léped, akár a duplájával is, akkor sincs semmi baj. Ne feledd, nem verseny!
Még véletlenül se kezd el úgy a rajzot, ahogy normál pozícióban lenne előtted!
Így csináld!
Folyamatosan csak a felületeket figyeld, a kontúrok görbületét és azt, hogy egymáshoz képest hogyan helyezkednek el, mi az egymáshoz való viszonyuk!
Lassan, nagyon lassan csináld! Sokszor forgasd meg a rajzot és ha lehet, többet csináld fejjel lefele, vagy valamelyik oldalára fordítva!
Csak nyugodtan! Mindent tudsz már hozzá, hogy jól megcsináld!
Ja és nagyon fontos! A sötét részek sötétek legyenek! Használd bátran a grafitot!

Profilrajz tanulmány

Gratulálok, végig csináltad!

Ha egy picit is élvezted, még véletlenül se állj meg itt! Az igazán nagyléptékű fejlődésre innentől kezdve van lehetőséged!

Mielőtt tovább haladnál…

megoszthatok veled egy személyes élményt?

2005-ben, amikor megismerkedtem a módszerrel mélyponton volt az életem. Depresszió, szorongás, pánik…

Nem igazán találtam a helyem a világban, ráadásul volt egy hitem, egy meggyőződésem arról, hogy mire vagyok vagy mire lehetek képes. És finoman fogalmazva nem a végtelen lehetőségek tárházának tartottam magam és az életem.

A módszerrel való találkozás után azon kívül, hogy nem hittem a szememnek a saját fejlődésemet látva úgy érzetem magam, mint aki egy méterrel a Föld felett jár! Elementáris erejű megtapasztalás volt, hogy egy olyan tudás birtokába jutottam gyakorlatilag napok alatt, amiről elképzelni sem tudtam, hogy képes lehetek rá.

Az alkotóképességem felébresztésével pedig egy olyan világ tárult a szemem elé, amiben

 • sokkal kiegyensúlyozottabban élhetek, békében önmagammal és a világgal.

 • képessé váltam észrevenni azt a rengeteg szépséget, ami az életünkben jelen van de nem figyelünk rá.

 • képessé váltam az emberekben is meglátni a szépséget, a jót, és azt a csodát, amit képviselnek a világban.

 • kifejezhetem a gondolatvilágomat és az érzéseimet úgy, ahogy szavak által nem tudom.

 • egy olyan elfoglatságot találtam, amiben lehetek jó, sőt egészen kiváló is!

Olyan hatással volt a lényemre, mintha a világ összes súlyától megszabadultam volna. Minél többet használtam újdonsült képességemet, annál jobban lettem.

Egy éltre belém vésődött: a művészet terápia. A létező legerősebb és leghatékonyabb.

Pár hónappal később egy mindennél erősebb érzés kerített a hatalmába:

EZT MINDENKINEK MEG KELL TAPASZTALNIA MEG KELL TANULNIA, MERT EZT KERESI AZ ÉLETÉBEN MINDEN EMBER!

A békét, a kiegyensúlyozottságot, az önmagába vetett hitet, a magabiztosság  érzését, hogy képes maradandót alkotni földi élete során, hogy képes jobbá tenni önmaga és mások életét.

Ezért is tettem ingyenessé ezeket az anyagokat, hogy egy kicsit belekóstolhass te is az alkotás világába. Hiszem, hogy ha már itt vagy akkor  neked is ez lehet az a valami, ami segít boldogabban élni.

Mert biztos vagyok benne hogyha ráérzel az ízére, akkor az alkotás boldoggá fog tenni téged is, és az alkotásaid pedig a környezetedben élőket is!

Mindenképp haladj tovább, az alkotók között a helyed ha

 • szeretnél egy hobbit ami kikapcsol (de úgy igazán!), és szeretnéd ha kézzel fogható eredménye is lenne,

 • elmondanál másoknak valamit képekkel, mert szavakkal nem tudod kifejezni.

 • örömet akarsz vinni önmagad és mások életébe.

 • él benned a vágy, hogy megmutasd ami csak általad születhet meg.

 • szívesen tartoznál egy közösségbe ahol egymás építése és lelkünk szépítése a cél!

Hogyan és merre tovább?

Ha úgy döntesz, hogy velem/velünk akarsz tartani

akkor az alábbi 2 lehetőség közül választhatsz:

I. Élő tanfolyamok

Amennyiben bármelyik élő, azaz személyes részvétellel járó 3-4-5 napos tanfolyamon résztveszel, egy éves tagságot kapsz ajándékba a Kiemelt Támogatott Tagok Művészbejáró Gyorsítósáv csoportjában hozzáféréssel a tanfolyamodhoz tartozó videó lecke modulokhoz.

A tanfolyamokról, időpontokról és árakról az alábbi gombra kattintva találsz részletes információkat.

55.400.- Forinttól

II. Kiemelt Támogatott Tagság

Érdekel egy csapat ahol egymás támogatása az alap attitüd, és a segítség szinte non-stop? Akkor neked a Kiemelt Támogatott Tagok Művészbejáró Gyorsítósáv csoportja a legjobb választás. Mert itt nem csak hozzáférhetsz mindenhez amire szükséged van, de kapsz egy támogató közösséget is, hogy könnyedén haladj.

Grafit rajzok, az eredeti élő modelles jobb agyféltekés rajzolás, színes rajzok, pasztell, akvarell , akril és olaj festés online anyagok!

Már 4.990.- Ft /hótól

Ha nem velünk tartasz, íme néhány praktikus dolog, ami a kezdetekben segít:

 • Először is gyakorlod be ezeket az alapokat! Lehet most még nem teljesen világos számodra, hogy miért ezek a legfontosabb és legerősebb kezdést adó alapok. De megígérem neked, hogy hosszabb távon busásan meg fog térülni, ha ezek kisujjból mennek!

 • Keress egy jó tanárt a környezetedben, lehetőleg olyat aki ismeri és elismeri ezt a módszert és tud kisérni az utadon. Egy jó mentor kulcsfontosságú. Csak olyat válassz, aki a benned lévő lehetőségre figyel elsősorban, nem pedig a saját tudását akarja fitogtani.

 • Keress egy alkotó közösséget a közeledben, akikhez csatlakozhatsz. A hasonló gondolkodású emberek társasága a legjobb közeg a kezdők számára. Ők tudnak a leginkább inspirálni és támogatni abban, hogy fejlődj. 

 • Ha nem találsz, akkor építs magad köré egyet! Egy közösséget, akikkel együtt gyakorolhatsz és támogathatjátok egymást! Emberek vagyunk társas lények, fontos a külső megerősítés és támogatás mindannyiunknak. Oszd meg ismerőseiddel a munkafüzetet bátran, szerezz vele alkotótársakat és fejlődjetek együtt!

 • Gyertek össze minél többször, csináljatok heti rendszerességű „kihívásokat”! Amik nem versenyek és nem arról szólnak, hogy ki a jobb, hanem arról, hogy mindenki megmutathassa a maga módján a saját jóságát, tudását!

 • Tölts minél több időt olyan közegben, ahol az alkotás és a művészet a fő téma. Járj kiállításokra, vegyél részt megnyitókon, hogy az egész lényedet átájárja az alkotás, és meglátod nem marad el az eredmény sem a fejlődésedben, sem az életed minőségének javulásában!

GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések

14 éves kortól ajánljuk a programot jószívvel. Ha te fiatalabb vagy, akkor kérd meg valamelyik szülődet, hogy csinálja veled együtt a program anyagait!

A Kiemelt Támogatott Tagsághoz limitált számban fogadunk jelentkezéseket. Ha nyitva vannak a kapuk várunk szeretettel, ha éppen nincs csatlakozási lehetősége, akkor várólistára tudsz jelentkezni.

Kiemelt Támogatott Tagságod 1 éves KORLÁTLAN idejű, 0-24 órás hozzáférést biztosít számodra a tagsági szintedhez tartozó videó leckékhez.

Kérdésed van? Tedd fel itt! Amint tudok, válaszolok rá!

Tedd fel a kérdésed - a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá - vagy mond el a véleményed! Köszönjük!